Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde
Find NVKC on YouTubeFind NVKC on FacebookFind NVKC on Twitter

Laboratoriumonderzoek speelt bij 70% van de diagnoses een sleutelrol


Wij nemen uw bloed serieus!


Marc Thelen benoemd tot hoogleraar Kwaliteit in Medische Laboratoriumzorg

De Radboud Universiteit heeft per 1 maart 2019 klinisch chemicus en SKML directeur Dr. Marc Thelen benoemd tot bijzonder hoogleraar 'kwaliteit in medische laboratoriumzorg'.

Marc Thelen werkt als klinisch chemicus en medisch manager van het klinisch chemisch en hematologisch laboratorium van Amphia Breda. Daarnaast is hij directeur van de Stichting Kwaliteitsbewaking Medische Laboratoriumdiagnostiek (SKML).

Doel van de leerstoel is om een impuls te geven aan de wetenschappelijke ontwikkeling van de kwaliteit van medische laboratoriumdiagnostiek middels onderzoek, onderwijs en benutting van netwerken. Daarbij zal de relatie tussen de meetbaarheid van de analytische kwaliteit van laboratoriumbepalingen en de medische beslissingen die (mede) op basis van hun uitkomst worden genomen centraal staan.

De vooraanstaande positie van de SKML in de wereld van de analytische kwaliteit van medische laboratoriumdiagnostiek, gecombineerd met de enorme schat aan data in de SKML database en de inbedding van Thelen in (inter)nationale netwerken rondom kwaliteitszorg bieden uitstekende mogelijkheden om die ambities waar te maken.

De leerstoel is ondergebracht bij de afdeling Laboratoriumgeneeskunde van het Radboudumc.

 

Categorie: 
NVKC Nieuws